Spelgalor och storvinnare

Det går inte att prata om internet, teknik och programmering utan att nämna något om dagens spelmarknad. Den innefattar alla de här delarna och det sker hela tiden nya innovationer och framsteg. 

EGR Operator Awards

En av de stora prisutdelningarna som sker varje år är EGR Operator Awards där spelutvecklare och casinos tävlas om att vinna några av de prestigefyllda priserna. Ett av de finaste, Årets Spel, har vunnits av svenskarna fem år i rad och 2018 var ingen skillnad. Det var Evolution Gaming som tog hem priset med sitt spel Lightning Roulette som har slående grafik samtidigt som det figurerar en riktig croupier.

De har skapat ett spel som kräver mycket men där spelaren aldrig påverkas negativt, inget lagg eller problem med uppkopplingen. På den här galan får också affiliate en stor roll och det delas ut priser för bästa affiliateprogram och bästa affiliate. För bästa affliateprogram vann svenska Leo Vegas med motiveringen att de har gjort smart och innovativ marknadsföring genom sitt affiliateprogram.

De får också beröm för deras nya initiativ för att få fler kvinnor att ta del av tech-branschen. Bettsongruppen fick också gå hem med ett pris: Bästa Kundtjänst. Medan andra har avvecklat sin telefontjänst och försöker effektivisera kundtjänsten, har Bettson fortsatt lägga resurser på att deras kunder få det bästa bemötandet och kan ta kontakt på ett sätt som de känner sig bekväm med.

The Games Awards

Om vi tittar på hela spelmarknaden är det här som spelvärldens Oscarsgala. Här är det betydligt större aktörer som tävlar, de största spelutvecklarna i världen sitter på nomineringarna. På årets gala, som sker den 7 december,  är det 6 spel som tävlar om att vinna Årets Spel:

  • Assassin’s Creed Odyssey
  • Red Dead Redemption 2
  • God of War
  • Celeste
  • Marvel’s Spider-Man
  • Monster Hunter: World

Det är alltså mäktiga titlar med storslagna äventyr som är nominerade. Och flera av spelen syns i andra kategorier så det lär nog bli åtminstone 1 vinst för de flesta. Många tror på nysläppta storfavoriten Red Dead Redemption 2. Kritikerna och spelarna har alla priset spelet och gjort att många andra titlar hamnat i bakgrunden. Har du inga planer för 7 december har du det nu! Det är dags att poppa popcorn, göra ett bingobräde för vinsterna och se vilka som lämnar galan med flest vinster.