Behovet av nya USB-kablar

Ännu en sladd har börjat gå sönder och någon ny har du inte tillhands. Det är dags att fler USB-kablar. Lika bra att handla fler på samma gång. Beroende på vilken utrustning du har kan USB-uttaget se lite olika ut. Se därför efter ordentligt innan du beställer.

USB – vilka typer finns det?

Billiga kablar är lätt att hitta. Men det tar mycket längre tid att ladda med vissa. Dessutom passar bara vissa typer till din utrustning. Därför är det viktigt att köpa rätt från början. Nackdelen när det finns så många sorter är att användarna tvingas köpa ny utrustning för att anpassa sig till den nya tekniken. Det kan bli dyrt. Den vanligaste typen är A för datorn. Typ mikro B finns i en del mobiltelefoner. Men den nyaste varianten är C som du hittar både i datorer och mobiler. Den sistnämnda kan vändas åt båda hållen.

Priset är inte alltid avgörande

Om du kollar enbart på priset kan du bli besviken. På marknaden finns nämligen dyra kablar som inte håller måttet. Kablar med USB-C verkar klara sig bra överlag i tester. Billigare varianter är också bra. Apples originalsladd håller hög kvalitet.